Lifestyle | Rond, Vierkant of lenzen?

Lifestyle | Rond, Vierkant of lenzen?

Eens in de 3 jaar kunnen veel mensen een nieuwe montuur uitkiezen. Tenminste als je daar voor verzekerd bent. Maar is het echt zo voordelig om een grotere pakket te nemen? Zelf besloten om niet een pakket hoger te gaan, want ik ben zelf goedkoper uit dan wat er verzekerd word. Zo bespaar ik elke maand geld en kan ik zelf bepalen wanneer ik toe ben aan een nieuwe montuur. Nu heb ik mijn laatste bril alweer 5 jaar terug gekocht. Sterkte klopte niet, lakloslating en krassen op mijn glazen.

Samen met mijn vriend gingen we langs bij een aantal opticiens. Op zoek naar de leukste en lekkerste zitten montuur. Na 4 a 5 zaken bezocht te hebben. Vielen hier toch de meeste af. De volgende dingen heb ik liever niet in een bril.

 • Geen kunststof
 • Geen groot montuur
 • Geen zwart.

Geen Kunststof – Hierbij ga ik erg zweten, en zakt constant van mijn neus, irritant!

Geen groot montuur – Doordat ik dikke hamsterwangen heb en mocht ik lachen til ik mijn hele bril omhoog.

Geen Zwart – Als ik zwarte montuur draag krijg ik echt een boze harde blik, wat ik zeker niet ben!

The Bigger The Better

Laatste jaren was ik wel vaker op zoek naar een nieuwe montuur. Maar tegenwoordig kom je vooral heel veel grote brillen tegen. En met mijn dikke hamsterwangen is dit echt een No-Go. Ook hebben vele zaken zwart in hun assortiment en ook dit is echt niet iets voor mij. Mijn vorige bril was donkergroen/lichtgroen. Dit geeft mij een heel vrolijke en frisse look.

Ik had het met een vriendin over dat ik op zoek was naar een nieuwe montuur. Maar in al die zaken kon ik maar geen leuke bril vinden. Ze had gehoord over Edel Optics die echt mega veel verschillende monturen tot hun beschikking heeft. Nieuwsgierig dat ik was bracht ik een bezoekje bij ze. En kwam al snel een leuke montuur tegen, en ook nog eens best goedkoop. Enige wat je hier nog nodig bent, is je sterkte. En zij leveren je bril op sterkte aan. Had nooit eerder van ze gehoord maar ze zijn zeker een bezoekje waard.

Lenzen

Naast een nieuwe bril was ik ook op zoek naar lenzen. Want als ik ergens een hekel aan heb is met zonnig weer steeds te wisselen tussen bril en zonnebril. Zeker als ik bijvoorbeeld even lekker wil shoppen. Bij regen de druppels op mijn bril mijn zicht behoorlijk belemmerd en ik dubbel zie. Dan maar hopen dat je op de juiste pad fietst, en niet tegen een stoeprand of lantaarnpaal aan rijdt. Ja, it happend once, or twice.

Vraag voor jullie: 

Bril of Lenzen?

 

26 gedachten over “Lifestyle | Rond, Vierkant of lenzen?

 1. Hier lenzen op medische basis, ik zou zo graag een bril willen, maar dat kan niet aangezien ik daar niks mee kan zien, mijn zoon heeft wel een bril, dus ik zit wel in dat hele ‘welk model kiezen we’

 2. Ik heb een bril voor autorijden, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik die al sinds 1994 (!) gebruik. Gek genoeg zijn mijn ogen vooruit gegaan (of achteruit, het is maar hoe je het bekijkt). Waarschijnlijk door leeftijd iets meer van ‘min’ naar ‘plus’. Ik moet dus een keertje een nieuwe bril, maar volgens de opticien (I love deze eerlijkheid) nog even niet. Het verschil is zo minimaal.
  Rory onlangs geplaatst…Over waardering hebben voor dat wat er is en bij jezelf blijvenMy Profile

 3. Ik ben de laatste tijd ook opzoek naar een nieuw montuur! Een minimalistische bril die noet heel erg opvalt. Lenzen lijkt mij niks, vind het eng om iets in mijn oog te stoppen

 4. Is laseren ook een optie? Zelf heb ik nog redelijk goede ogen, maar de leeftijd begint hier en daar al wat tol te eisen. Niks ergs waarvoor je wat moet dragen. Als het wel zover is wil ik proberen een lasser behandeling te doen. Een brillenhoofd heb ik niet, dan ben ik echt een strenge boze schoolhoofd ofzo. Lenzen ben ik te bang om ze te vergeten uit te doen of dat er een valt en dat ik er dan opsta. Nee. Beide eigenlijk niks voor mij.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Kinderboekrecensie: Stip, het sprintkanon – Ellen StoopMy Profile

 5. Het is inderdaad zo super hinderlijk om zomers telkens weer van bril te moeten wisselen…..
  Dan de gewone bril op dan een zonnebril.
  Maar een zonnebril met glazen op sterkte is perfect 😉
  Waardoor men ook geen hoofdpijn zal krijgen….
  Contactlenzen zou perfect zijn.
  Succes….

 6. Allebei!
  Naast mijn lenzen ga ik steeds vaker mijn bril dragen, want multifocaal. Net éindelijk een nieuw montuur kunnen vinden dat niet te groot is (want kinderhoofd), niet te donker, niet te kleurig en niet te streng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge