DIY| Letterlicht maken van SES

DIY| Letterlicht maken van SES

Tegenwoordig zijn Letterborden echt helemaal in. Bijna iedereen heeft er wel 1 in huis of op kantoor staan. Vind je ze echt super leuk maar te groot? Bij de Action kan je hiervan ook de kleine variant van vinden. Leuk voor in de slaapkamer, toilet of andere kleine claustrofobische ruimtes.

Een paar weken geleden ontving ik van SES een doos vol leuke knutselpakketten. Waaronder deze Letterlicht maken tussen zat. Ik die hier wel echt een zwak voor heb kon dan ook niet wachten om aan de slag te gaan. Hij is voor 6+ dus dat moet mij toch wel lukken?

Wat zit erin?

In het pakket zit echt alles wat je nodig heb, ideaal als je meteen aan de slag wil gaan.

  • 2 Patroon vellen
  • 2 kartonnen vellen
  • 2 kartonnen stroken (voor de zijkant)
  • Tape
  • 6 kleuren verf
  • Penseel
  • Lichtslinger met  8 witte ledlampjes (zonder de 2 AA-batterijen).
  • Handleiding

Zelf moet je nog even een pen en een hele scherpe schaar nodig.

Hoe maak je de Lichtletter?

Je zoekt uit welk letter je graag wilt maken en knipt deze uit 1 van de patroonvellen. Ik probeer hem zo goed mogelijk uit te knippen, maar daar ben ik echt totaal geen ster in. Je moet echt geduld ervoor hebben. Zodra je hem uitgeknipt heb, plaats ik hem op de karton vellen om de letter over te trekken. Ook dit moet je zeker niet gehaast doen anders schijft je letter van het karton af. Als je dit 2x gedaan heb op beide kartonnen vellen dan mag je ze uitknippen. Hier had ik echt wat moeite mee om het netjes uit te knippen. Je heb echt een hele scherpe schaar nodig maar beetje netjes uit te knippen. Hierbij op gegeven moment hulp gekregen van mijn vriend gezien ik hier de geduld beetje verloor. Ook omdat ik niet echt een geheel makkelijke teken heb uitgekozen. Als je beide uitgeknipt heb moet je in 1 vel gaatjes maken waar je het lampje door kan steken. Je plakt het draad achter de letter dat dit goed vast blijft zitten. Heb je dit gedaan? Dan plak je de andere kartonnen vel erachter zodat je de draadjes er tussen verdwijnt. Zorg dat ze goed vast zit en dat de tape niet los schiet. Nu we dit gedaan hebben zijn we al ongeveer 1,5 uur bezig. Nu beginnen we met het meest moeilijke van deze DIY. Ik meet hoeveel ik nodig heb van de kartonnen stroken die in het midden van de letter moet komen. Met veel moeite krijgen we het stukje karton door beide vellen Nu moeten we hem met tape goed vast zetten zodat hij er niet uit schuift. Na ongeveer 20 minuten zitten ze eindelijk vast. Nu met het overgebleven kartonnen stroken langs de letter vastzetten. En dit was echt niet een gemakkelijk karweitje. De strook schoot steeds los omdat je hem vast moet houden, maar ook een stukje tape moest pakken. Op de juiste plekken goed moet invouwen dat ze goed in gleuf blijft zitten. Met dit waren we meer dan 45 minuten bezig mee geweest! Wat was ik blij toen alles vast zat, en goed zat.

Het laatste stap is om de letter en de zijkant te verven. In het pakket zit 6 verschillende kleuren verf. Ik kies voor blauw voor de binnenkant en zwart aan de buitenkant. Doordat je aan de binnenkant van letter hier en daar wat tape heb zitten is het wat lastig om die goed geverfd te krijgen. Ook zie je aan de binnenkant de tape wel zitten. Dit had misschien beter gekund met secondelijm?

Na een laag of 4 was ik eindelijk tevreden over de eindresultaat van de verf.

Voor wie is het geschikt?

Op internet en de doos staat de leeftijd 6+, maar ik denk dat echt wel ouder moet zijn om hem goed in elkaar te kunnen zetten. Ook heb je een goede scherpe schaar nodig om hem netjes uit te knippen. Zelf zou ik de leeftijd eerder rond de 10/15 jaar doen, en dan zal ze wel wat hulp misschien nodig hebben. Het is niet een knutselwerkje waar je snel mee klaar bent. Dat vind ik dan weer super leuk dat ook echt bezig ben maar je heb echt soms wel geduld nodig.

Al met al, ben ik echt super blij met het eindresultaat, hij staat super leuk in de vensterbank naast de waxinelichtje en plantje. Doordat ik de achtergrond blauw heb geverfd word de licht ook meer een blauw kleur.

Vraag voor jullie: 

Welke letter had jij gemaakt?

 

17 gedachten over “DIY| Letterlicht maken van SES

  1. Ik vind hem leuk! Maar het lijkt me wel een beetje moeilijk. Maar je hebt hele handige kinderen hoor dus het hangt nogal van het kind af denk ik. Ik zou de initialen van de gezinsleden willen, plus de & en ze dan in de hal ophangen. Maar ik ben wel een beetje bang dat papier niet zo lang mee gaat! (dat kan ook een voordeel zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge