Persoonlijk| C9 cleansing

Persoonlijk| C9 cleansing

C9 cleansing

In december sprak ik af met Cisca, we besloten om bij Restaurant-Cafe De IJ-kantine te gaan lunchen. Zo spraken we over mijn doelen voor 2018, en dat is afvallen. In 2018 wil ik 45 kilo afvallen. Of zoveel mogelijk wat te doen is in 1 jaar tijd. Ik heb mij aangemeld bij Weight Watchers, heb een Fitbit Charge 2 gekocht. Die mij helpt en motiveert om meer te bewegen. En dit alles ook goed bij te kunnen houden. Hiervan kan je binnenkort een review verwachten.

Maar nu kwam Cisca met het idee om de C9 cleansing te gaan doen. Dit is goed om je lichaam te detoxen en te ‘resetten’. De C9 moet je helpen om alle slechte afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. En ook helpt deze cleansing vaak goed in de CM.

December

Ik had makkelijk met de C9 kunnen beginnen in december. Maar dit is zo maand dat er echt van alles lekkers op tafel komt te staan. En wilde hiervan nog eventjes van genieten. Nu nog, in Januari streng voor mezelf en beginnen met deze cleansing.

Dag 1 – 2 Januari

Vandaag dag 1, ik begin de dag op de weegschaal. De weegschaal stopt bij 113,5 kilo. Oke, hier gaan we dus aan werken. Ik pak mij strip met pillen, mijn zakje met fiber en doe alvast wat poeder in mijn schudbeker. Ik ontbijt vandaag eerst met 2 Forever Garcinia plus softgels, hierna moet ik 30 minuten wachten voordat ik verder met mijn ontbijt mag gaan. Als volgt moet ik mijn Aloe Vera met daarnaast 240 ml water en hierna moet ik weer 1 Forever therm tablet. En deze tabletten zijn echt drama voor mij omdat echt moeite heb om ze door te slikken. Weet niet wat ik verkeerd doe, maar vaak blijven ze bij mij in de keel ‘haken’. Maar hierna staat er een minimaal 30 minuten inspanning op de planning. Komt het nou goed uit, want wij moeten naar onze vrienden toe fietsen om op Hugo de kleine labrador te passen. Ik heb alles mee wat ik de rest van de dag mag hebben. En dat is niet veel. Ze zeggen ook dat de eerste 2 dagen van de c9 cleansing het zwaarst is.

Als lunch mag ik een shake extra, en het verbaasd me want ik heb vroeger wel vaker shakes gedronken. En daar werd ik opgegeven moment heel misselijk van. Deze smaakte heel lichtjes naar vanille, erg lekker!

Ik drink vandaag buiten om de ontbijt, snack, middag en avond eten nog een 2,5 liter extra. En dat is ook echt te merken want ik bezoek de toilet regelmatig. Maar merk ook echt duidelijk dat de Aloe Vera zijn werk doet, want poeh! Wat een windjes laat ik vandaag.

Maten en Gewicht voor het C9 programma.

 • Borst – 105 Cm
 • Arm – 32 Cm
 • Taille – 130 Cm
 • Heupen – 122 Cm
 • Bovenbeen – 70 Cm
 • Kuit – 42 Cm
 • Gewicht – 113,5

Dag 2 – 3 Januari

C9 Cleansing SnackVandaag hebben we niet veel op de planning staan. De reusachtige pillen krijg ik nog steeds met moeite weg. En word hier soms wel misselijk van. De Aloe Vera drink ik in 1 keer op, want dit blijft echt zo smerig. Maar merk wel duidelijk dat het helpt met mijn stoelgang. Het helpt dan ook dat mijn darmen altijd aardig verstopt zit omdat mijn darmen te weinig werk leveren. Met de Aloe Vera merk ik echt duidelijk dat het mijn darmen een extra zetje geeft. En dit merk ik dan ook duidelijk aan de kilo’s. Want toen ik vanmorgen op de weegschaal stond was er al een mooi bedrag eraf. In het boekje die geleverd is bij de C9 staan aantal dingen die ik wel mag eten. Ik besluit vandaag om 1 appel als tussendoortje te eten. Want heb vandaag echt onwijs trek. En als avondeten maak ik een bakje sla, met wortel, tomaat en komkommer. Dit zijn de dingen die ik wel mag eten vandaag.

Dag 3 – 4 Januari

C9 Cleansing 3 tot 9Dag 3 alweer van de C9 cleansing, en vandaag mag ik voor het eerst een maaltijd van 600 calorieën vanavond. En ik kan echt niet wachten tot ik weer echt iets mag eten. We hebben gister bij de Lidl 2 dozen met zoete aardappels gehaald. Hier maak ik vanavond zoete aardappel patatjes mee, natuurlijk wel gekruid maar geen zout. Daarnaast wat groenten en wat magere vlees. Alles netjes afgewogen en calorieën geteld. Ga ik heerlijk een stuk wandelen. Doe ik lopend boodschappen en kom ik thuis met een hoop Jan van Haasteren puzzels die bij de Kruidvat in de aanbieding is. Naast de maaltijd hoef ik vandaag nog maar 1x de Aloe Vera en mag ik 2x een heerlijke shake maken. Gaan Roy en ik beginnen aan een puzzel en geniet ik zo erg van een heerlijke maaltijd. De keelontsteking word met de dag erger. Ik blaf de hele dag door, slikken gaat moeilijk en heb hoofdpijn van het gehoest.

 

Dag 4 – 5 Januari

C9 Cleansing shakeDe ochtend beginnen we met de pillen, Aloe Vera en een shake. Gaan hierna naar de Huisarts en krijg ik niks voor de keelontsteking. Mond houden, en rusten. En als je mij goed kent zijn dit 2 dingen die ik niet goed kan. Boven word er geboord, want we krijgen eindelijk een douche cabine. Zo heerlijk om niet steeds die douchegordijn tegen je aanplakt. Ga ik buiten nog een stuk wandelen. En blijf verbaasd over de Aloe Vera zo goed werkt op mijn darmen. Maar ook mijn huid merk ik deze dagen steeds mooier worden. Heb over de dag steeds minder trek. En het is echt prima vol te houden. Dag 5 en Dag 6 verloopt erg rustig. De keelontsteking word elke dag erger. Heb ik gekneusde ribben door het hoesten en begint het slikken steeds lastiger te worden. En heb ik steeds minder energie om echt te sporten ‘wandelen’. Ook heb ik deze dagen bijna geen oog dicht gedaan doordat ik in de nacht en ochtend de ergste hoestbuien had en hier ook vaak door stikte.

Dag 7 – 8 Januari  

Vanmorgen overleg gehad met de Huisarts, hij raad mij aan om te stoppen met de C9 cleansing. Dit omdat mijn weerstand echt zo laag is waardoor ik mij met de dag alleen slechter voel. Ik baal want ik had het graag willen volhouden. Maar gezondheid gaat toch echt voor deze C9 cleansing. Ik meldde dit aan Cisca die hier natuurlijk alle begrip voor heeft. En duik weer het bed in. De laatste 3 dagen heb ik dus niet voltooid.

 

Raad ik het je aan?

Ondanks ik het niet de volle 9 dagen vol gehouden heb, raad ik het je zeker aan. Wil je graag bewuster worden van je eten? Wat erin zit en misschien wat afvallen is dit een mooi begin. Na de 9 dagen raad ik je zeker aan om niet meteen de dag erna volop te gaan eten maar dit weer rustig op te bouwen. Omdat je de afgelopen heel weinig calorieën binnen krijgt.

Wat is mijn resultaat na deze cleansing? 

Ik had mij heel snel al de eerste keer gewogen omdat ik wel heel benieuwd was. Ik begon 2 januari met 113.5 kilo.

Na 9 dagen ben ik vol spanning weer op weegschaal gaan staan. Met het resultaat dat er 4,7 kilo af was gevallen. Let op, dit zal echt niet zo zijn bij iedereen. Maar bij mij heeft de Aloe vera gel mijn darmen grotendeels geleegd en dat weegt zeker ook wel een aantal kilo’s.

Qua cm ben ik wat minder kwijt geraakt.

 • Borst – 102,3 ( -2,7cm)
 • Arm – 33 (+1cm)
 • Taille – 128 (-2cm)
 • Heupen – 119 ( -3cm)
 • Bovenbeen – 72 (+2cm)
 • Kuit – 43 (+1cm)

Al met al, ben ik wel erg tevreden met het resultaat.

Een week later

Ik kreeg veel reacties van mensen om mij heen dat ze het een crash dieet vinden. Mijn reactie hierop is dan ook, Nee vind ik niet. Het heeft mij weer een stuk bewuster gemaakt met het eten. Heeft de Aloe vera geweldig geholpen voor mijn stoelgang. En daardoor ook zoveel ben afgevallen. Nu de Aloe vera van de pakket op is heb ik 4 nieuwe flessen gekocht en wil dit ik zeker blijven gebruiken.

Mijn gewicht nu? Ja ik ben wel wat aangekomen, maar dit komt omdat ik niet elke dag naar de toilet ga. Ik ben nu 0,5 aangekomen sinds de laatste weegmoment en dat was na de 9 dagen cleansing.

 

Wil je het proberen? 

Mocht je het zelf ook willen proberen? Bij Cisca Lohmeijer kan je de C9 cleansing pakket kopen voor maar 120 euro. Je kan hem bestellen via de chat op Facebook en zorgt Cisca dat je het goed ontvangt. .

Vraag voor jullie? 

Zouden jullie de C9 zelf proberen?

 

 

 

31 gedachten over “Persoonlijk| C9 cleansing

  1. Ik vind pillen niet eng, alleen ik krijg ze met moeite weggeslikt. En blijft vaak in keel hangen. Maar het heeft zeker geholpen. Nu ik weer begonnen ben, zijn de extra wat ik aangekomen ook weer weg. + 0.2 extra eraf.

 1. Zelf ben ik ook met lijnen begonnen. Ik volg een koolhydraatarm dieet. Het is even wennen maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mij er heel goed bij voel. Ik krijg steeds meer energie. Geen brood, pasta, rijst, aardappel en suiker. Maar gelukkig blijven er heel veel dingen over die je wel mag. Persoonlijk geloof ik niet in pillen, poeders of shakes. Je weet nooit wat erin zit en óf er iets in zit. Maar ieder zijn eigen ‘ding’. Veel succes met de kilo’s!

 2. Ben nu zo ver dat er bij mij niet meer echt wat af hoeft (ok nog 1 kilo van de kerst) maar dat ik het nu stabiel wil houden. Ik ben niet van de shakes enzo omdat ik vind als je je gewicht kwijt wilt het beter is niet te snel af te vallen en dus met een normaal eetpatroon omdat je dan als je het kwijt bent je niet opnieuw hoeft te zoeken naar een goed eetpatroon. Wat bij mij helpt is veel drinken en veel bewegen (supermarkt is op 1.3 km en ga daar tegenwoordig vaak even lopend heen voor een paar kleine boodschappen)

  1. Dit is ook geen dieet. Het is cleansing van lichaam en het resetten van slechtte, En ik ben ondertussen bijna 2 week verder en het nog steeds kwijt en meer. En dat ok zoveel afgevallen ben is door de aloe vera wat mijn stoelgang op gang zetten. En dit zij ook aardig wat kilos wat ik mee sleep

   1. klopt maar het is verleidelijk als je met dit dus in een paar dagen 4.5 kilo kwijt raakt door te gaan met zo iets want dan is 0.5-1 kilo per week als je verder gaat met lijnen op ‘normale’ manier erg weinig. Maar als je dit alleen voor resset gebruikt is dat natuurlijk prima. Ben ook niet van de speciale dieten zoals koolydraat vrij of Militairy Diet. Ik denk dat je iets moet doen wat je de rest van je leven kan volhouden en in mijn geval betekend dat ook met een gezin met 3 kinderen dat die precies het zelfde eten als ik alleen eet ik bijv een boterham minder of een kleiner stukje vlees en meer groente. En….. wat ik ook belangrijk vind is dat je soms mag zondigen omdat je daardoor juist langer vol houd

 3. Ik kan je al wel verzekeren dat WW werkt. Ik viel vorig jaar 20kilo af op 12 maanden en was daar echt heel tevreden mee maar door een ongevalletje met Mn knie kan ik niet veel meer bewegen en ben ik beginnen frustratie eten… zo gauw ik de moed weer vind, begin ik er terug aan! Succes!

  1. Dit is geen dieet. Dat zou niemand hele leven vol houden. Maar een cleansing van lichaam en darmen. Duurt 9 dagen. Daarna kan je weer normaal eten maar is wel goed om dit eens in zoveel tijd te doen. Ik ben ondertussen bijna 5 kilo kwijt.

   Heel veel succes. Soms vind ik het ook best lastig maar beloon me s avonds met een blokje pure chocolade bij de thee 😀

 4. Als gewichtsconsulent raadde ik dit juist altijd af, omdat je niet leert om gewoon gezond te eten, maar het is voor iedereen anders. De een zal het misschien heel goed kunne gebruiken bij het afvallen. Succes met je doelen behalen.

 5. Ik heb vroeger vaak van die kuren gevolgd… dacht er steeds goed mee te doen.. ik zou het nooit meer doen ondertuusen. Maar he, je moet doen wat goed voor je voelt. 😉

 6. Ik heb zelf in totaal nu 3 x de C9 gedaan.
  Laatste x was begin januari. Ik ben er altijd tevreden over geweest en zou het op zich wel aanraden. Het is geen dieet zoals sommigen denken, maar echt voor het reinigen van je lichaam. Je hebt wel een dosis doorzettingsvermogen nodig, want de 1e 2 dagen zijn best wel pittig. Daarna zijn ze goed te doen. Ik heb bij alle 3 de keren op dag 2-3 hoofdpijn gehad. Bij de laatste kuur ook op sommige andere dagen, maar wel op de achtergrond. Ik merk dat ik er meer energie door krijg en dat ik er ook met sporten weer fanatieker tegen aan kan!. Natuurlijk zijn die extra kilootjes die eraf gaan (bij mij om en rond de 2-2,5 natuurlijk mooi meegenomen), maar ik heb het alleen gedaan om echt eens te reinigen en meer energie te krijgen. (er wordt wel gezegd dat je lichaam zelf reinigt), maar toch vind ik het nodig voor mij.
  Jammer dat je er zelf mee moest stoppen, maar toch heb je goede resultaten behaald hoor. En de belangrijkste dagen heb je toch afgemaakt!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge