Review| Gekke smaken chocolade van Delicata. Met O.a Rode Curry en Kokos!

Review| Gekke smaken chocolade van Delicata. Met O.a Rode Curry en Kokos!

Zoals altijd ben ik wel op zoek naar nieuwe of gekke producten. Zo kreeg ik laatst ook de tip dat Albert Heijn een hoop gekke chocolade varianten in hun assortiment heeft. Hier was ik natuurlijk erg benieuwd naar en ben ik meteen een bezoekje gebracht aan de winkel. Waar ik later beetje spijt van heb want die kassarij was wel onwijs lang.

Ik heb de repen van Delicate Discovery Happiness mee genomen. Deze heeft samen met de Albert Heijn een reeks uitgebracht met 10 aparte smaken.

Delicate Discovery Happiness varianten;

Ze hebben de volgende smaken te koop bij de Albert Heijn; Pompoen en Sinaasappel, Yuzu en Zeewier, Gember en Limoen, Meloen en Matcha Thee, Bosbes en Viooltjes, Aardbei Balsamico,  Geroosterde Maïs – Jalapeno peper, Rode Curry en Kokos, Sojaboon en Wasabi en Szechuan peper – Rijstcrips.

 

Ik heb er vier mee genomen naar huis om te proberen en dat zijn de volgende smaken Yuzu Zeewier, Bosbes en Viooltjes, Aardbei Balsamico en Rode Curry en Kokos.

Als ik eerlijk ben, vind ik het best wel spannend omdat dit echt normaal niet varianten zou zijn die ik in mijn winkelwagentje zou leggen.

Rode Curry en Kokos

De Melk Rode Curry en Kokos is geïnspireerd op de Thaise keuken. Als ik hem probeer proef je echt overduidelijk de curry erin. En wat later dan ook de kokos die erin zit. En zo hier een daar een stukje kokos. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hiervan liever niet nog een hap van neem. Nooit een fan van curry geweest (Teamketchup). Maar deze reep vind ik dan echt wel zo onwijs vies. Ook die nasmaak word ik niet blij van. Maar mocht je echt van kruidige eten houden en echt fan ben van curry kan ik hem zeker aanrader!

Ingrediënten

Ingrediënten: Suiker, cacaoboter, vollemelkpoeder, cacaomassa, 5,5% geroosterde kokos, melkvet, specerijen (o.a. kardemom, gember, komijn, steranijs), natuurlijk vanillearoma, emulgator (sojalecithine), kruiden. Bevat lactose, melkeiwit, soja. Kan sporen bevatten van ei, glutenbevattende granen, noten, pinda’s.

Bosbes en Viooltjes

Deze Pure Bosbes en Viooltjes heeft mij echt verast qua smaak. Nooit verwacht dat ik überhaupt 1 van deze 4 repen zou lekker vinden. Maar deze valt echt super mee. De Puur is mij niet te puur en je proeft de gesuikerde bosbes en een vleugje smaak van de viooltjes. Niet to much, en zeker niet vies! Hoe komen ze er ook op om een viooltje in je chocolade te doen?

Ingrediënten

Ingrediënten: Cacaomassa, suiker, cacaoboter, appelpuree uit concentraat, appelsapconcentraat, 2% gedroogd viooltje, 2% bosbes, 1% bosbessenpuree, verdikkingsmiddel (arabische gom), emulgator (sojalecithine), kleurend concentraat (wortel, hibiscus, spirulina, blauwe bes), aroma, natuurlijk vanillearoma, citrusvezel, geleermiddel (pectine), viooltjesaroma, zonnebloemolie. Bevat soja. Kan sporen bevatten van ei, glutenbevattende granen, melk, noten, pinda’s, sulfiet.

Yuzu en Zeewier

Als eerste was ik erg benieuwd wat Yuzu was. Heb hier dus echt nog nooit van gehoord. Als ik even google kom ik al snel achter dat dit een citrusvrucht is. En heel erg bekend is in Japan. Het moet lijken op een mislukte mandarijntje.

Een heerlijke reep gebaseerd op de Japanse keuken met frisse yuzu en zeewier. Een zout, zoet, zuur en frisse explosie in je mond.

Nu ik weet wat ik weet wat Yuzu is, ben ik wel nieuwsgierig naar de smaak van deze reep. Ik proef duidelijk het zuurtje en het zoete erin. De zout vind ik nog niet zo snel terug qua smaak.

Maar ook deze verast mij erg hoe lekker hij eigenlijk is.

Ingredienten

Ingrediënten: Suiker, cacaoboter, vollemelkpoeder, cacaomassa, 3% yuzu sap, melkvet, 1% gedroogd zeewier, appelpureeconcentraat, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma. Bevat lactose, melkeiwit, soja. Kan sporen bevatten van ei, glutenbevattende granen, noten, pinda’s.

Aardbei en Balsamico

Als laatste heb ik dan de Aardbei en Balsamico. Ook weer een heel vreemde combinatie voor in je chocoladereep te verwerken. Pure chocolade met een combinatie van aardbei en balsamico. Een favoriet klassiek duo uit de Italiaanse keuken. Buon Appetito. Zitten soms best grove stukken aardbei in. en hier en daar proef je subtiel de balsamico. Dit is echt een betere combinatie dan ik had verwacht om te verwerken in een reep. De aardbei proef je heel duidelijk en dan aan het eind de balsamico hebben ze echt goed bedacht.

Ingredienten

Cacaomassa, suiker, cacaoboter, appelpuree uit concentraat, appelsapconcentraat, 3% aardbeienpuree, 0,4% balsamicoazijn, maltodextrine, citrusvezel, natuurlijke aroma’s (vanille, aardbei), emulgator (sojalecithine), kleurend concentraat (vlierbes, appel, appelbes), verdikkingsmiddel (pectine). Bevat soja. Kan sporen bevatten van ei, glutenbevattende granen, melk, noten, pinda’s.

Beoordeling

Als ik ze moet beoordelen van lekkerst naar smerigste zou het als volgt zijn;

 1. Yuzu met Zeewier
 2. Bosbes met Viooltjes
 3. Aardbei met Balsamico
 4. Rode Curry en Kokos.

Kopen

Wil je ze nou ook proberen?

Ze zijn dus enkel te koop bij de Albert Heijn in 10 varianten. Elk reep bevat 100 gram chocolade en is nu te koop voor 1.99 euro per reep.

 

 

Vraag voor jullie

Welke reep lijkt jou het lekkerste?

Dit is geen gesponsord bericht.

 

33 gedachten over “Review| Gekke smaken chocolade van Delicata. Met O.a Rode Curry en Kokos!

 1. Ik weet het niet hoor. Ik heb wel eens van due hele polulaire chocolade met zeezout gegeten en vond dat helemaal niet lekker. Ik eet weinig chocolade dus als ik het dan doe. Geef me dan maar gewoon chocola 😁

 2. Oh jee, wat een opdracht voor jou zeg, arme jij! Haha, eerlijk: ik ben een chocaholic maar ook een Lazy Vegan, en dat maakt het soms best moeilijk want in de meeste (zelfs pure) repen zit melk. Heb je enig idee van de ingrediënten van deze? Thanks!

  X Lazy Bird

 3. Het zijn inderdaad best gekke varrianten! Ik hou wel van een beetje, maar dit is toch heel vreemd. Ik zou ze ook wel uitrpoberen, zouden ze ze hier in de AH in België ook hebben? Als ik genezen ben toch maar eens gaan kijken! 😉

 4. Je ziet het steeds vaker he, chocolade met aparte smaken. Bosbes en viooltjes is de enige van het lijstje die ik uit mezelf zou pakken, omdat ik erg van viooltjes houd (viooltjes-ijs mmmmmm) en de combi met bosbes wel goed klinkt. De rest mwah nee…geef mij maar gewoon een Twix 😉
  Frederique onlangs geplaatst…Win | Nieuwjaars BloghopMy Profile

 5. Wát een gekke smaken. Ik ben al een tijdje zo benieuwd hoe die rode curry met kokos is, die zou ik zeker proberen. Maar de lekkerste lijkt me aardbei met balsamico (gek genoeg haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge