Review| Chocolade met thee van Elvee

Review| Chocolade met thee van Elvee

De laatste tijd zijn er aantal vreemde producten voorbij gekomen dat ik heb getest. Zo heb ik dit keer weer iets heel aparts gevonden. Chocolade met thee van Elvee. Say what?! Ik ben gek op thee, en chocolade. Maar thee in je chocolade vind ik toch echt een hele vreemde combinatie.

Wij zijn gek op de beste chocolade specialiteiten en altijd op zoek naar innovatieve, verrassende en vooral de allerlekkerste producten. Maar liefde voor chocolade is meer dan alleen passie voor het product. Liefde voor chocolade betekent ook respect voor de boer die cacao teelt, voor de koe die de melk geeft en voor iedere chocoholic die, net als wij, gek is op chocolade. Elvee’s Liefde voor Chocolade bundelt al deze belangrijke kernwaarden in een prachtig concept. Goed voor de boer, goed voor de planeet, goed voor jou!

Ze hebben de beste thee soorten uitgekozen om te verwerken in deze chocolade. Rooibos uit Zuid Afrika, Earl Grey uit India en echte Matcha Tsuki uit Japan.

Earl Grey Thee Chocolade 

Als eerste zet ik natuurlijk een echt kopje thee. Want dat hoort er natuurlijk bij als ik chocolade proef met een thee smaakje. Als eerste zit de Earl Grey in de verpakking. Hiervan zit er in totaal 6 stuks van in. Ik neem een klein hapje maar de smaak van Earl Grey is echt duidelijk erin te proeven. Vreemd, want bij de smaak denk ik aan thee, vloeibare versie dan. Niet aan chocolade. Kan je zeggen dat de smaak echt super goed is. Heb idee dat ik ook lichte muntachtige smaak proef.

Matcha Tsuki (Groene Thee) chocolade

Zelf niet echt bekend met Matcha, of met groene thee. Ben zelf meer van de echt zoetere thee soorten. Zoals Rooibos, Zoethout, Kaneel en meer van die. De Matcha chocolade is wat zachter dan de Earl Grey Chocolade. Qua smaak vind ik het erg lastig deze te beoordelen. Wat ik wel kan zeggen hij is best gekruid/licht pittig.  Hiervan zit er in totaal 6 stuks in een pakje.

Rooibos Thee

Dit is een thee dat ik bijna dagelijks wel drink. Een thee dat altijd wel erg lekker is. Deze chocolade is dan ook heel zacht van smaak. En proef hier en daar een vleugje Rooibos. Erg verassend hoe het verwerkt is in deze chocolade. Hij is niet te overheersend. En dat maakt hem erg lekker.

 

Beoordeling

De chocolade van Elvee zijn 100% biologisch en sommige zelfs ook vegan! Ik vind het echt heel apart hoe goed de smaak verwerkt is in de chocolade, zonder dat het ‘te’ is. De lekkerste vind ik de Earl Grey. Dit omdat ik hier een klein beetje van munt in proef. Terwijl dit niet normaal in de Earl Grey zit.

Alle ingrediënten zijn verbouwd zonder kunstmatige groeimiddelen of pesticides, door boeren die hiervoor een eerlijke prijs hebben gekregen. Goed voor de boer, goed voor de planeet en goed voor jou!

 

Ingrediënten

Rietsuiker*, cacaoboter*, volle melkpoeder*, cacaomassa*, 0,8% Rooibos thee*, 0,6% Matcha Tsuki (groene) thee*, 0,5% Earl Grey thee*, kardemom*, vanille*, emulgator (sojalecithine).

*van biologische oorsprong

Melkchocolade: ten minste 37% cacaobestanddelen.

 

Pure Chocolade met Cranberry, Sesam en Pompoenpitten

Als tweede heb ik ook nog deze Pure chocolade gevuld met cranberry, sesam EN pompoenpitten.

Het is een tablet van 85 gram en is vegan! Grotendeels van de tablet is gevuld met sesam en pompoenpitten. Helaas zaten op de hele tablet maar 4 cranberry wat ik erg weinig vond. Dit vond ik namelijk het lekkerste stukje.

Hij is erg lekker, maar mij te puur. Niet echt een grote fan van pure repen. Maar mijn vriend vind hem echt onwijs lekker.

Ingredienten

Cacaomassa, rietsuiker, cacaoboter, 3% sesamzaad, 1% pompoenpitten, 1% cranberry, emulgator (sojalecithine),plantaardige olie, (zonnebloem), vanille.

Gemaakt van 57% cacaobestanddelen pure chocolade.

 

 

Vraag aan jullie: 

Wat is jullie favoriete merk qua chocolade?

36 gedachten over “Review| Chocolade met thee van Elvee

  1. Dit is veel te slecht om dit op een zondagavond te lezen! Je krijgt toch automatisch zin in chocolade! Ik heb niet echt een merk die ik lekker vind,,, zolang het maar melk is met hazelnoten 😀

  2. Ik ben echt een chocoholic, vond je artikel ook leuk om te lezen! Zelf ben ik fan van Marou, een heel mooie bean-to-bar chocolade. Maar hij is aan de prijs en mijn portemonnee trekt dat vaak niet. Qua supermarktchocolade vind ik die van de Lidl heel erg lekker, gewoon de simpele melkchocolade. Perfect ook om in de thee te soppen <3
    Sandy onlangs geplaatst…Even bijkletsen: stressMy Profile

  3. Ik eet erg graag chocolade met een vleugje Karamel. Maar ook speciale smaken en combinaties kunnen mij wel bekoren. Ik heb al eens een praline met bacon erin verwerkt geproefd en het was erg lekker. Bij Dominique Persoone in Antwerpen kan je heel gewaagde combinaties vinden. Ik ben dus wel benieuwd naar die chocolade met thee. En inderdaad, sowieso in combinatie met een kopje thee. Ik drink graag groene thee met toevoegingen zoals bessen, vruchten…Dat maakt de thee iets zoeter.

  4. Dat klinkt echt als iets dat ik moét uittesten! Heb al zo vaak de thee-chocolades zien voorbijkomen bij de buitenlandse foodbloggers en vroeg me altijd af hoe het zou smaken.
    Mijn favo merk: Côte D’or en Tony’s Chocolonely

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge