Ik probeerde de verspakket Pompoen soep van Lidl.

Ik probeerde de verspakket Pompoen soep van Lidl.

Grootste deel van de boodschappen doen we bij de Lidl. En toen ik paar weken terug voor het eerst een verspakket van de Lidl zag was ik al erg nieuwsgierig. Ik kan je niet meer vertellen welke twee dit precies waren. Maar ik heb er een tijdje mee in mijn handen gestaan om uiteindelijk maar te besluiten hem niet mee te nemen.

Nu in de folder van vorige week zag ik dat ze nu meerdere soorten verspakketten in hun assortiment hadden. En hieronder ook de pompoensoep. Deze leek mij erg bijzonder om te proberen. Omdat ik eigenlijk nooit iets van pompoen gegeten heb. Op de spread van afgelopen maandag na dan.

Ik ging donderdag meteen naar de Lidl waar ik meteen misgreep want de vrouw voor mij had net de laatste gepakt. En voorlopig zouden ze ook niks ontvangen. Ze hadden nooit verwacht dat hij zo goed zou lopen vertelde een medewerker. Meteen op de fiets naar een andere Lidl gefietst waar ze nog maar 1 hadden. En ik had hem, net voordat een andere vrouw hem wou pakken.

Wij eten regelmatig wel soep met broodje op een heerlijke luie zondag. Zo maakte we afgelopen zondag op een regenachtige dag deze soep. Op de verpakking staat dat het maar 35 minuten duurt om dit klaar te maken. Ik dacht mooi kunnen we snel aan tafel. Alleen duurde dit allemaal wel langer dan die 35 minuten. Moesten de ui, wortel, appel en de rest allemaal schoonmaken en schillen.. Moesten we inlezen hoe we de pompoen het beste konden snijden.

Maar uiteindelijk alles gesneden en in bakjes gooi je stap 1 en 2 erin daarna nog 20 minuten koken op zacht vuurtje voordat je het mag blenden. Voordat we het mochten blenden was het nog heel waterig. Te waterig maar na alles goed te hebben gepureerd zag je het echt dikker worden.  Als laatste maak ik hem af met wat peterselie en een beetje paprikapoeder om hem extra op smaak te maken.

Ik vond de pompoensoep erg lekker, iets pittige smaak. Maar weet niet of ik hem nog eens zou kopen of maken. Ben toch meer van de champignonsoep of tomatensoepje.

Maar hij smaakt echt zeker niet verkeerd.

Oh en gooi je pompoenpitten niet weg, deze kan je nog roosteren en opeten!

 

Wat is jou lievelingssoep? 

 

 

Dit is geen gesponsord bericht.

 

20 gedachten over “Ik probeerde de verspakket Pompoen soep van Lidl.

  1. Ik koop soms een verspakket, maar meestal check ik wat erin zit en dan koop ik het gewoon los. Ik gebruik meestal een flespompoen en een soep daarvan is echt heerlijk (net als een reguliere pompoensoep). Bij mij is hij juist altijd lekker dik (en meer gebonden). Weet nu even uit mijn hoofd niet waar het verschil zit. Ik doe er sowieso altijd meer groente in. Uit mijn hoofd winterpeen en / of paprika. Heerlijk!
    Rory onlangs geplaatst…Hoe een gewoonte in je leven kan sluipenMy Profile

  2. Onlangs ook verwerkt voor een blog. Ik doe er altijd een blikje kokosmelk doorheen. Ook lekker en smaakvol. Ik ben wel echt fan van pompoen. Helemaal vandaag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge