Review: SES gips set

Review: SES gips set

Laatst ontving ik van SES Creative dit leuke gips set. Met de vraag wat vind ik ervan?

Gezien jullie allemaal wel weten dat we graag creatief bezig zijn konden we het niet laten om meteen uit te proberen.

In de doos zit het volgende geleverd:

 • Gips vorm van een uil,
 • Gips,
 • Roze Glitter,
 • Verf,
 • Kwarst,
 • Draagbalkjes.

Op de achterkant van de doos word alles met plaatjes stap voor stap uitgelegd. Hierbij heb je wel hulp nodig van een ouder. We zetten de draagbalkjes in elkaar. Achteraf bleek dat we hem toch nog te ruim hadden zitten en moesten we hem voorzichtig nog kleiner maken. Vulde de gips vorm van het uiltje onder de waterrand wat aangegeven staat op de verpakking. Door het schudden/tikken haalde wij de belletjes uit het water.

We hangen nu het gipsvorm in de draagbalken en hangen hem in een groot glas. Hierna kon Roy voorzichtig de gips erin gieten. Met een sate prikker roeren we voorzichter de gips goed in het vormpje zodat het overal gelijk in zit.  Als hij helemaal vol zit zet ik hem bij het raam waar hij kan opdrogen.

Nu moet je 24 uur wachten tot hij droog is. Na 24 uur is hij nog niet helemaal droog dus wij laten hem nog een dagje langer staan. De dag erna is hij eindelijk droog en kan ik beginnen met verven. De kleuren verf wat geleverd is, zijn niet echt onze kleuren en daarom ga wat kleuren mengen.

Dit is dan de eindresultaat van mijn uiltje.

 

 

 

Het is echt een super leuke set, alleen het begin gedeelte kan een kind niet zonder hulp van een ouder uitvoeren.

 

Extra informatie:

 • 3D gips uiltje,
 • Goed voor 2 uiltjes,
 • Binnen 24 uur droog,
 • Gips vormpje kan je hierna blijven gebruiken voor andere dingen,
 • Product is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar,
 • Te koop bij o.a Wehkamp voor 6,99 euro.

 

 

 

 

Voor dit artikel heb ik het product opgestuurd gekregen. Maar geef ik altijd mijn eerlijke mening.

 

 

Eén gedachte over “Review: SES gips set

 1. Ooh dat ziet er leuk uit zeg! Ik ken dit nog van toen ik zelf klein was, dat gips maken enzo… Ik had een setje van een boer een boerin en een koe… Vond dat zo leuk! Ik denk dat mijn dochter dit ook erg leuk zou vinden… het gipsgieten idd met mijn hulp en het schilderenn zal niet zo mooi worden als die van jou haha, maar hey, ze is pas 4 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge