Diy: Knutselen met touw

Diy: Knutselen met touw

Hij kwam thuis met een mega rol touw

Wat kan ik hier nou mee doen? Na wat praten aan de eettafel schiet er opeens een idee omhoog. Wat als we een stuk touw laat weken in verschillende kleuren vloeistof. Zou het touw dan de kleur overnemen? En hoe zal het uiteindelijk eruit zien?

Ik maakte eerst 3 bakjes met groene limonade, thee en koffiedikmengsel. Hier legde ik een stuk touw in en liet ik het 24 uur in de bakjes zitten. De volgende dag haalde ik de touw eruit en zag dat de touw wat in de groene limonade een lichte kleur groen over genomen had. De touw in de koffiedik en thee zijn wel ietsjes donkerder geworden. Maar niet de resultaat wat ik hoopte. Maar de groene limonade touw is wel zo leuk geworden dat ik hier mee aan de slag wil! Ik heb weer een potje over waar een kaars in zat. Maak deze goed schoon, sticker van de boven en droog hem goed af.

Ik dek de tafel af met stuk vuilniszak om mijn tafel te beschermen. Doe handschoenen aan en begin de Sisaltouw om het glaasje heen te wikkelen. Lijm, touw, aandrukken, lijm, touw, aandrukken. Voor dat ik het weet heb ik heel het kaarsglaasje helemaal gedekt met de groene limonade sisaltouw.

Zelfde idee als het potje versierd met fietsenband. Maar weer totaal andere stoere look geeft.

Dit heb ik gebruikt:

  • Secondelijm
  • Potje
  • Sisaltouw
  • Handschoenen
  • Schaar/mesje
  • Vuilniszak (optioneel)
  • Eventueel lint of ander versiering (optioneel)
  • Vloeistof (optioneel)

Helaas is het groen minder goed zichtbaar op de foto, in het echt is hij wat donkerder.

Als het potje helemaal bedekt is met de touw kan je de haartjes beetje bijknippen. Zelf heb ik hem zelf zo gelaten omdat ik het wel erg grappig vond staan.

Je kan het gebruiken om pennen in te zetten, wattenstaafjes voor in de badkamer of een leuk cactusje in plaatsen.

Mocht je hem nog te saai vinden kan je hem altijd nog versieren met kralen of een mooi lintje.

Maar ook kan je zelf kiezen welk kleur je hem wil hebben. Zo kan je het bijvoorbeeld in Thee, Koffie, Sojasaus of verschillende felle vrolijke  limonade dippen voor een leuk effect.

 

Weet je nog leuke Do it yourselfs die ik kan proberen?

4 gedachten over “Diy: Knutselen met touw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge