DIY Pietenhuis

DIY Pietenhuis

Wat een druilerig weer is het geweest afgelopen tijd. Daarom hebben wij maar heerlijk een regenwandeling gemaakt met onze regenlaarsjes aan. Lekker samen stampen in de plassen en zingen Im singing in the rain. Ja we maken er zelfs met regen een feestje van. En toch gaat er niks boven om met dit weer lekker warm thuis te zitten. De tafel bezaait met knutselspullen en heerlijk aan de freubel samen. Maar eerst even brainstormen met een kopje warme choco, wat gaan we dit keer maken mmmm……. En al gauw wisten we het : een Pietenhuis. En zo hebben we samen een vrolijk Pietenhuis geknutseld.

Benodigheden:

 • kartonnen huisje ( verkrijgbaar bij Vodafone zolang de voorraad strekt)
 • Behang ( naar eigen keuze)
 • Vilt ( kleuren naar eigen keuze)
 • Sinterklaas inpakpapier
 • wc rolletjes
 • kleine veertjes
 • witte papieren onderleggers
 • oogjes
 • plak pareltjes (kwamen bij action vandaan)
 • Verf ( kleuren naar eigen keuze)
 • Papieren zakdoekjes

 

 

We zijn begonnen met het huisje van Vodafone in elkaar te zetten. En dat ging reuze makkelijk en snel met de gebruiksaanwijzing erbij. Daarna hebben we de zijkanten van het huisje afgetekend op het grijze behang en cadeaupapier. Zoonlief wilde namelijk aan de buitenkant graag het leuke Sinterklaas patroon van het inpakpapier. De onderkant van het huisje hebben we afgetekend op het houtmotief behang. Hierna alles uitgeknipt en op en in het huisje geplakt. Op het kartonnetje wat je op onderstaande foto ziet wat nu onderin het huis naar binnen ligt, hebben we groen vilt geplakt. En met de kartonnetjes die uit de raampjes kwamen tegeltjes gemaakt.

Het huisje even aan de kant gezet zodat het goed kon drogen. Verf klaar gezet en de wc rolletjes erbij gepakt. Tijd om de zwarte Pietjes te maken. Zoonlief heeft het bovenste stukje van de wc rol zwart geverfd, en daaronder met 2 kleurtjes een hesje gemaakt. Bij elke zwarte Piet zijn dat andere kleurtjes geworden. Vervolgens hebben we uit vilt een capeje en het onderstukje van Piets baret geknipt. Om de baret te maken hebben we een papieren zakdoek vanuit het midden geverfd. Deze hebben we later door de wc rol naar boven geduwd. Nog even zwarte Piet in elkaar zetten, pareltjes op zijn hesje, kraagje erom en voilà klaar :). Gelijk nog even een kleine Sinterklaas slinger gemaakt om in het huis te hangen.

 

Om het Pietenhuis aan te kleden hebben we nog het volgende geknutseld:

 1. Wat smarties doosjes en andere kleine spulletjes ingepakt met het cadeaupapier als cadeautjes.
 2. Met leuke letters het woord Pietenhuis gemaakt en uitgeprint.
 3. Een foto van zoonlief met Sinterklaas en de razende reporter uitgeprint. Deze tussen 2 ijsstokjes gedaan, die we rood hadden geschilderd.
 4. Van vilt een Pietenzakje gemaakt.
 5. Een plastic bakje blauw geschilderd voor als tafel.
 6. Kleine rolletjes gemaakt van het inpakpapier, nu is het pietenhuis inpakpapier

 

 

 

Pietenhuis
Pietenhuis

Zoonlief en ik hebben heerlijk geknutseld en van de regen hadden we totaal geen last ;). Het is een vrolijk Pietenhuis geworden met veel cadeautjes die al klaar liggen voor de schoentjes. Maar de Pieten hebben nog heel wat meer in te pakken…. Hoe vinden jullie ons Pietenhuis geworden ?

Vrolijke groetjes,

Natasja

 

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge