DIY Spooky Halloween Kandelaar

DIY Spooky Halloween Kandelaar

Maandag 31 oktober is het weer zover dan is het Halloween. De tijd dat je je mag uitleven op het maken van enge knutsels, want het mag met Halloween best spooky zijn. De bekende pompoenen met enge gezichten zijn inmiddels bij iedereen wel bekend en ook hoe je ze maakt. Daarom hebben zoonlief en ik een andere Spooky Halloween project bedacht om met jullie te delen. We zijn flink aan het werk gegaan om een hele griezelige Halloween Kandelaar te maken.

Benodigheden:

  • Witte kaars
  • Rode kaars
  • Spijkers
  • Kaarsstandaard (Wibra € 2,99)
  • Spinnenweb met 6 losse spinnen (Action € 0,36)
  • Griezelige insecten Spinnen, schorpioenen ( Action € 0,42 per zakje)
  • 1 Wit velletje Papier waar je een Spinnenweb op print
  • Lijm
  • Oranje Ecoline
  • Klein rond lampje ( ooit bij de action gekocht)

 

Toen we de kandelaar in de winkel zagen moesten we gelijk denken aan een kleine gevangenis. Daarom hebben we thuis 4 spijlen verwijderd uit de kandelaar. Dit ging vrij gemakkelijk even een schroevendraaier bij de bevestigingspunten zetten en lichtjes wrikken. Zoonlief ging ondertussen een mooi spinnenweb maken wat we hebben uitgeprint. Met lijm ging hij over de zwarte web-lijntjes en daarna heeft hij met ecoline het web ingekleurd. Deze wilde we in onze gevangenis zetten omdat hij er een hele grote vogelspin in wilde hebben. Om dit te kunnen doen moet je nog even 1 spijltje verwijderen deze zet je er later weer op terug. Voordat we het web erin deden hebben we er nog Spinnenweb over heen gespannen. Het Spinnenweb hebben we trouwens in 3 stukken verdeeld voordat we dat vergeten te vertellen aan jullie.

 

Daarna zijn we het Spinnenweb om de kandelaar gaan wikkelen. Dit is best even lastig want als je ietsje ruwe handen hebt blijft het eraan vast haken. Gelukkig brengt een pen dan even uitkomst, tegen het web aan zetten en je handen bevrijden. Brrrrrrr gatsieeee en nu waren de griezelige insecten aan de beurt, je begrijpt natuurlijk dat voordat ze erin gingen er iets heel anders gebeurde…… Zoonlief vond het superleuk om eerst mama flink te laten schrikken met de spinnen, en ondanks dat ik er niet echt bang voor ben schrok ik enorm. Wie verwacht nu als je geconcentreerd bezig bent met een web, dat zoonlief stiekem onder de tafel kruipt en 2 spinnen op je been laat glijden. Nou kan je zeggen ik niet dat werd dus gillen, en onder de tafel iemand die dubbel lag van het lachen. Gelukkig zijn ze wel allemaal terecht gekomen op het web rond de kaarsenstandaard ;).

 

Vervolgens hebben we samen in de witte kaars spijkers geslagen. Nou hoor ik jullie al denken huh spijkers waarom dat? Daar heeft zoonlief voor jullie een antwoord op. Diegene die gevangen zat is ontsnapt via de bovenkant, en laat daar nou net een kaars in de weg staan (hoe kan dat nou toch hihi). Daar bleef hij in steken en aangezien je hem niet kan zien hebben we spijkers erin geslagen. Nu zie je hem nog niet maar wel het griezelige wat bij Halloween hoort, overal spooky bloeddruipers. Dus wie er ontsnapt is blijft voor altijd het Halloween raadsel……. De bloeddruipers hebben we met de rode kaars gedaan, let op dat je wel een door en door rode kaars hebt daarvoor. We hadden nog wat griezelige insecten over en hebben er 3 op de kaars gedaan. Dat gaf het net wat meer de kippenvel factor.

 

Om de Kaarsenstandaard nog meer tot zijn recht te laten komen hebben we ons witte dienblad gebruikt. Hier hebben we Spinnenweb overheen gespannen en hier en daar nog wat insecten neergelegd eronder. Vervolgens hebben we de kaarsenstandaard erop gezet en drie kleine pompoentjes die we nog in huis hadden. Nu hij zo af was ontdekten we dat de gevangenis wel heel erg donker was. Gelukkig hadden we nog een klein lampje in huis wat we erin hebben geplaatst. Deze kunnen we nu aan zetten en komt de web en de spin beter tevoorschijn.

 

Wij hebben genoten om dit samen te maken en hopelijk vinden jullie hem net zo gaaf & spooky geworden als wijzelf. We wensen iedereen een griezelige Halloween toe, maar hou het wel binnen de perken.

Vrolijke groetjes,

Natasja

2 reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge