Schatzoeken voor volwassenen.

Schatzoeken voor volwassenen.

Elk weekend gaan wij wandelen. Niet zo maar wandelen, want daar ben ik na een kilometer al klaar mee.Maar we geocachen en combineren dit met een wandeling. Geocachen is een soort schatzoeken voor jong en oud. En vooral voor mensen die niet bang zijn om een beetje vies te worden, want dat word je soms. Het is een aantal jaren terug verzonnen doordat iemand een bakje verstopte met een logrol. Dit groeide al snel uit. Dat het nu, bijna overal te doen is. Ja bijna overal!! Het is vaak dus een kokertje die verstopt ligt achter een boom, onder een paar takken, of aan een boom, in een vogelhuisje of sommige mensen maken er echt een kunstwerk van.

Als je hem gevonden hebt dan zet je naam erin. Ook  kan er in een grotere cache goodies inzitten die je eruit kan halen en ruilen tegen iets van gelijke grote. Dit hoeft natuurlijk niet. Ook zijn er 3 soorten van geocachen Traditioneel, Multi en Mysterie.

  • Traditioneel = Het groene stipje op de kaart, hier kan je meteen zoeken op aangegeven coordinaten.
  • Multi = Dit is vaak een wandeling die je van punt naar punt brengt en zo naar de eindcache.
  • Mysterie = Hiervoor moet je eerst nog even puzzelen om de coordinaten te krijgen om te kunnen zoeken.

Zo verschilt het terrein en de moeilijkheid ook. Maar er zijn ook verschillende formaten in kokertjes. Voor Iphone is er een gratis app waar je eerst mee kan kijken of dit wat is. Lijkt het u echt leuk, dan kunt u een betaalde app downloaden op de iphone, dit is volgens mij rond de 10 euro. Je moet natuurlijk wel even een account aanmaken op geocaching voor je aan de slag kan.

En lees van te voren eerst goed in wat de exacte regels zijn, en sloop de geocaches niet als je hem niet te pakken krijgt maar kom een ander keer terug!

Hieronder een paar fotos van wat wij gevonden hebben.

De eerste foto is van mijn man en Elmo wanneer we aan het wandelen zijn.

De tweede foto is een geocache, heel leuk gemaakt. Deze ligt/hangt in Den helder en je hebt een sterke magneet nodig om hem uiteindelijk in je handen te krijgen.

De derde foto is een grote rattenval, nu is het aan jou om die geocache te pakken te krijgen zonder gepakt te worden. 🙂

De vierde foto is een Nano, deze hebben we gevonden bij Louve- Parijs. Dit is het kleinste formaat die je kan vinden. Erg lastig dus.

 

Tijdens het zoeken is het belangrijk dat je dit onopgemerkt doet, dit omdat er anders kans is op slopen of jatten van geocachen.

  • Nu ben ik benieuwd, hebben jullie aparte hobby’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge